Co dělá HHC s naším tělem?

V posledních letech se CBD stalo středem pozornosti díky svým léčebným potenciálům. Kromě dobře známých kanabinoidů, jako jsou THC a CBD, je zde i HHC, méně známá molekula s potenciálně důležitými vlastnostmi. V tomto článku se podrobněji podíváme na to, co je HHC a jaké může mít vliv na lidské tělo.

jake-ma-hhc-vliv-na-nase-telo

Co je to HHC?

Označení HHC může znamenat hexahydrocannabinol, ale je důležité si uvědomit, že v kontextu kanabinoidů může být řada podobných názvů, a proto je důležité chápat specifický kontext.

Pokud bychom se bavili o HHC, pak je to právě kanabinoid, který je odvozen od THC. V podstatě jde o hydrogenovanou formu THC.

 

Jak působí HHC na naše tělo?

Lidské tělo obsahuje biologický systém známý jako endokanabinoidní systém (ECS), který se skládá z receptorů (CB1 a CB2), endokanabinoidů (vlastních kanabinoidů těla) a enzymů, které tyto kanabinoidy produkují. ECS je zapojen do řady fyziologických procesů, včetně regulace bolesti, nálady, spánku a chuťi k jídlu.

Když člověk konzumuje kanabinoidy jako je THC, tak se tyto sloučeniny vážou na CB1 a CB2 receptory, jenž ovlivňují funkci ECS.

HHC díky své modifikované chemické struktuře může mít odlišnou afinitu k těmto receptorům a může tedy mít odlišné účinky na tělo než THC.

Ačkoli je potřeba provést více výzkumu k plnému pochopení vlivu HHC na tělo, předběžné studie naznačují tyto účinky:

  1. Méně psychoaktivní: HHC je obvykle méně psychoaktivní než THC. To znamená, že může nabídnout některé z terapeutických výhod THC bez silného pocitu "high".
  2. Analgetický efekt: Stejně jako mnoho jiných kanabinoidů může i HHC působit protibolestivě.
  3. Zvýšená chuť k jídlu: Některé zprávy naznačují, že HHC může zvyšovat chuť k jídlu, podobně jako jiné kanabinoidy.
  4. Méně vedlejších účinků: Vzhledem k menším psychoaktivním účinkům může HHC také nabídnout terapeutické výhody s méně nežádoucími účinky, což by mohlo být vhodné pro ty, kteří hledají léčbu s menším rizikem vedlejších účinků spojených s THC.

 

Jaké výhody má HHC?

  1. Menší psychoaktivní účinky: HHC je obvykle méně psychoaktivní než THC, což znamená, že může nabídnout některé z terapeutických výhod THC bez intenzivního "high" efektu.

  2. Nižší riziko vedlejších účinků: Vzhledem k jeho mírnější psychoaktivitě může HHC snižovat riziko některých vedlejších účinků spojených s THC, jako je úzkost, paranoie nebo i dokonce kognitivní poruchy.

  3. Potenciální léčebné účinky: Stejně jako jiné kanabinoidy může HHC nabídnout terapeutické výhody, jako je například analgetický efekt, protizánětlivé působení nebo i zvýšenou chuť k jídlu.

 

Jaké má naopak nevýhody HHC?

  1. Omezený výzkum: Protože HHC je méně známý kanabinoid, je prozatím jeho výzkum omezený týkající se jeho vlastností, interakcí a potenciálních rizik. To ztěžuje určení jeho celkové bezpečnosti a efektivity.

  2. Menší dostupnost: Vzhledem k tomu, že je HHC méně běžný než THC nebo CBD, může být těžší ho najít na trhu.

  3. Potenciální nežádoucí účinky: Ačkoli může mít HHC méně vedlejších účinků než THC, stále může vyvolat některé nežádoucí reakce. Konkrétní nežádoucí účinky budou záviset na individuální reakci každé osoby i na dávkování.

 

Naše nabídka HHC produktů

  1. HHC Cartridge: Ideální pro ty, kteří hledají pohodlný a diskrétní způsob, jak vychutnat si HHC na cestách. Naše cartridge jsou kompatibilní s většinou vaporizérů na trhu a nabízejí čistý, koncentrovaný zážitek z HHC Cartridge.
  2. HHC VapePokud jste fanoušek vapování, náš HHC vape je pro vás tím pravým. Navržen tak, aby vám poskytl intenzivní a přesto jemný zážitek, s perfektním vyvážením chutí a účinků HHC.
  3. HHC Weed: Pro tradiční konzumenty konopí máme HHC weed, což je klasický sušený květ konopí obohacený o HHC. Ideální pro kouření nebo vaporizaci a nabízí kombinaci přirozených terpenů a účinků HHC.
  4. HHC Hašiš: Vraťte se s námi do starých dobrých časů s naším HHC hašišem. Tento koncentrovaný produkt nabízí silný zážitek a je ideální pro ty, kteří hledají intenzivnější účinky. V naší nabídce najdete kvalitní HHC Hašiš.
  5. HHC Sladkosti: Pro ty, kteří dávají přednost jedlým produktům, máme lahodné HHC sladkosti. Ať už máte rádi bonbony, čokoládu nebo gummies, naše sladkosti kombinují skvělou chuť s jemnými účinky HHC.
  6. HHC-PA konečně, naše speciální řada HHC-P je tajným receptem, který kombinuje nejlepší z HHC s dalšími přírodními složkami. Ideální pro ty, kteří hledají něco trochu jiného!
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz