Na oslavu mezinarodního dne konopí 4.20. platí do konce dubna slevový kupón “420” na 42% slevu na všechny HHC-P produkty ❤️

Co to je HHC-P a jaké má účinky?

HHC-P  je charakteristický a podobný jiným kanabinoidům, například THC a CBD, avšak vyznačuje se specifickým spektrem účinků. Mezi jeho vlastnosti patří protizánětlivé a analgetické účinky. HHC-P je také předmětem výzkumu pro svůj možný přínos v léčbě deprese a úzkostných poruch. Jako řada dalších kanabinoidů, jako je např. THC, má HHC-P také psychoaktivní účinky.

 hhc-p-co-to-je-a-jake-ma-ucinky

Co je to HHC-P?

HHC-P je "verze" THC a dá se srovnat s THC-P, který se přirozeně vyskytuje v konopí, bylo poprvé objeveno v roce 2019. THC-P je zvláště významný svou schopností vázat se na receptory CB1 v mozku, a to až 31krát účinněji než delta 9 THC, a díky tomu ho činí mimořádně silným. Někteří dokonce argumentují, že je až 10krát silnější než běžná sloučenina THC.

V rostlinách konopí se HHC-P přirozeně nevyskytuje, a proto se tato látka vyrábí v laboratoři. Výroba HHC-P zahrnuje částečné použití vodíku.

Jak se vyrábí HHC-P?

Proces výroby HHC-P a pochopení jeho výhod je skutečně fascinující. Hexahydrokanabiforol je syntetický kanabinoid, jehož výroba byla realizována v laboratoři vědci specializujících se v daném oboru.

V přírodě se HHC-P nenachází, takže musí být syntetizován v kombinaci s laboratoří.

Hexahydrokanabiforol je vyroben procesem nazývaným izomerizace, což je metoda, kterou nyní používáme k výrobě většiny konopných produktů, včetně delta 8, THC-P a HHC.

Izomerizace umožňuje přeorganizování molekul v kanabidiolu (CBD) tak, aby se kanabinoid transformoval na novou formu HHC-P.

Co spojuje všechny kanabinoidy jako izomery? Je to skutečnost, že všechny vznikají z CBG (kanabinoidu v rostlině konopí) který se později rozštěpí na více než sto různých kanabinoidů, jak rostlina dorůstá.

Lépe řečeno, všechny kanabinoidy "sdílejí" ty stejné molekuly, což umožňuje jejich přeorganizování do různých forem.

Účinky HHC-P

Jaké jsou hlavní účinky HHC-P?

  1. Zvyšuje chuť k jídlu
  2. Zvyšuje energii
  3. Úlevuje od bolesti a úzkosti
  4. Relaxační účinky
  5. Protizánětlivé vlastnosti a účinky
  6. Zlepšuje náladu

Nežádoucí účinky HHC-P

HHC-P má několik výhod, avšak i zde se objevují nežádoucí či vedlejší účinky HHC-P. 

Jaké vedlejší účinky mohou nastat?

  • Suchá ústa
  • Bolest hlavy
  • Silný psychický i fyzický zážitek

Nadměrné užívání HHC-P, podobně jako u jakýchkoli jiných psychoaktivních látek, může vést k intenzivním vedlejším účinkům.

Vzhledem k silné povaze této sloučeniny je vhodné začít s menšími dávkami.

Jakmile si osvojíte účinky HHC-P a budete s nimi spokojeni, můžete postupně začít zvyšovat dávkování.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz