HHC a závislost

Hexahydrokanabinol (HHC) je syntetický kanabinoid odvozený od THC. Jelikož jeho obliba raketově stoupá, je třeba lépe prozkoumat jeho potenciální dopady na zdraví, a to včetně možného rizika závislosti. V tomto článku se podíváme na současný stav vědeckých poznatků o HHC a rozebereme, zda uživatelům hrozí závislost.

HHC a závislost

Co zatím víme o HHC

V praxi se HHC vytváří přidáním molekuly k CBD, tuto chemickou reakci označujeme pojmem hydrogenace. Původní postup, tedy hydrogenace THC, není možný s ohledem na to, že THC není v ČR legální. Uživatelé přesto vypozorovali, že HHC vykazuje některé podobné vlastnosti s THC, ale s odlišnými psychoaktivními účinky.

PŘEČTĚTE SI AKTUÁLNÍ INFORMACE O ZÁKAZU HHC - Česká vláda se rozhodla dočasně zakázat psychoaktivní látky HHC, HHC-O a THC-P a zařadila je na seznam zakázaných návykových látek. Dočasný zákaz má platit od 1. 3. 2024 do 1. 1. 2025.

Může na HHC vzniknout závislost?

Na tuto otázku není jednoduché odpovědět, jelikož o HHC se toho ví stále poměrně málo. Daleko více informací máme o jiných kanabinoidech, třeba CBD, CBG či THC, ale klinických studií o HHC prozatím mnoho nevzniklo.

Vzhledem k podobnosti HHC s THC lze předpokládat, že i riziko závislosti bude podobné, a to zejména při pravidelné konzumaci a vysokých dávkách.

Někteří uživatelé však tvrdí, že HHC nevykazuje známky návykovosti. Díky procesu přidání atomu vodíku je také možné, že je reakce endokanabinoidního systému člověka na HHC odlišná od reakce na THC. Vznik závislosti na HHC v jakékoliv míře prozatím neprokázaly, ale ani nevyvrátily žádné odborné studie.

Účinky HHC

Ještě před začátkem rekreačního užívání HHC je, kromě rizika potenciální závislosti, dobré znát i účinky, které tento kanabinoid na lidské tělo má.

Je jasné, že ne vždy se užívání HHC obejde bez vedlejších účinků. Potenciálně mohou uživatelé pociťovat:

  • závratě,
  • sucho v ústech
  • zvýšenou chuť k jídlu,
  • nespavost,
  • zarudlé oči atd.

 Ani potenciální pozitivní účinky HHC se příliš neliší od účinků ostatní kanabinoidů. Jedná se například o:

  • zmírnění bolesti,
  • navození pocitu relaxace, uvolnění,
  • urychlení usínání a zlepšení kvality spánku.

Vybírejte z naší nabídky nejkvalitnějších HHC produktů

  1. HHC CartridgeIdeální pro ty, kteří hledají pohodlný a diskrétní způsob, jak vychutnat si HHC na cestách. Naše cartridge jsou kompatibilní s většinou vaporizérů na trhu a nabízejí čistý, koncentrovaný zážitek z Cartridge HHC .
  2. HHC VapePokud jste fanoušek vapování, náš HHC vape je pro vás tím pravým. Navržen tak, aby vám poskytl intenzivní a přesto jemný zážitek, s perfektním vyvážením chutí a účinků HHC.
  3. HHC Weed: Pro tradiční konzumenty konopí máme HHC weed, což je klasický sušený květ konopí obohacený o HHC. Ideální pro kouření nebo vaporizaci a nabízí kombinaci přirozených terpenů a účinků HHC.
  4. HHC Hašiš: Vraťte se s námi do starých dobrých časů s naším HHC hašišem. Tento koncentrovaný produkt nabízí silný zážitek a je ideální pro ty, kteří hledají intenzivnější účinky.
  5. HHC Sladkosti: Pro ty, kteří dávají přednost jedlým produktům, máme lahodné HHC sladkosti. Ať už máte rádi bonbony, čokoládu nebo gummies, naše sladkosti kombinují skvělou chuť s jemnými účinky HHC.
  6. HHC-PA konečně, naše speciální řada HHC-P je tajným receptem, který kombinuje nejlepší z HHC s dalšími přírodními složkami. Ideální pro ty, kteří hledají něco trochu jiného!
Používáme ověření věku Adulto Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz