Na oslavu mezinarodního dne konopí 4.20. platí do konce dubna slevový kupón “420” na 42% slevu na všechny HHC-P produkty ❤️

Jak vybrat nejlepší kratom: Komplexní průvodce

Kratom, známý také jako Mitragyna speciosa, je tropická rostlina původem z jihovýchodní Asie, která se v posledních letech stala populární po celém světě. Ať už hledáte kratom pro zvýšení energie, úlevu od bolesti, nebo pro jeho relaxační účinky, je důležité vybrat ten správný, který vám bude nejvíce vyhovovat.

Nejlepší kratom

Porozumění kratomu

Než začnete vybírat, je důležité rozumět tomu, co kratom je a jak funguje. Kratom je získáván z listů stromu Mitragyna speciosa, který obsahuje řadu aktivních alkaloidů, především mitragynin a 7-hydroxymitragynin. Tyto alkaloidy ovlivňují různé receptory v mozku a mohou mít stimulační, sedativní nebo euforické účinky.

Proto se kratom používá v mnoha kulturách pro léčebné účely, jako je úleva od bolesti, pomoc při odvykání opiátů, zlepšení nálady a zvýšení energie.

Jak poznat kvalitní kratom

Kvalitní kratom by měl pocházet z oblastí, kde je tradičně pěstován, tedy z jihovýchodní Asie. Země jako Thajsko, Indonésie a Malajsie jsou známé svými ideálními podmínkami pro pěstování kratomu.

Způsob zpracování kratomu má také velký vliv na jeho kvalitu. Proto hledejte kratom, který byl správně usušen, aby se zachovaly jeho účinné látky, a zpracován bez použití škodlivých chemikálií.

Špatně zpracovaný kratom může mít sníženou účinnost a může být kontaminován. Zpracování listů, včetně sušení a mletí, by mělo být prováděno pečlivě, aby se zachovaly aktivní alkaloidy.

Zkontrolujte datum balení a preferujte kratom, který nebyl skladován příliš dlouho. Čerstvý kratom má silnější účinky a je méně náchylný k plísním nebo jiným kontaminantům. Skladování v chladném, suchém prostředí pomáhá udržet jeho čerstvost.

Kvalitní kratom má charakteristickou vůni a barvu, která odpovídá jeho typu. Jakékoli známky plísně nebo neobvyklé barvy mohou naznačovat špatnou kvalitu.

Výběr barvy kratomu

Při výběru barvy kratomu je důležité zvážit, jaké účinky od něj očekáváte. Každá barva má specifické vlastnosti, které mohou vyhovovat různým potřebám a preferencím.

Červený kratom

I když je červená barva spojená s energií a aktivitou, u kratomu platí opak. Červený kratom je známý pro své sedativní a relaxační účinky. Je často používán pro úlevu od bolesti a může pomoci při nespavosti nebo úzkosti.

Proto je červený kratom ideální pro ty, kteří hledají nové způsoby relaxace, zmírnění bolestí, nebo pomoc při spánkových problémech.

Bílý kratom

Nenechte se zmást uklidňující bílou barvou, protože znovu platí opak. Bílý kratom je využívaný pro své stimulační a energizující účinky. Může pomoci zlepšit náladu, zvýšit energii a podporovat mentální bdělost.

Bílý kratom je proto ideální pro ty, kteří hledají přírodní stimulant, potřebují zlepšit koncentraci nebo zvýšit energii.

Zelený kratom

Zelený kratom je zlatá střední cesta, protože nabízí účinky vyvážené kombinace červeného a bílého kratomu. Poskytuje mírnou stimulaci a zlepšení nálady, ale také relaxaci.

Díky tomu je zelený kratom skvělou volbou pro všechny, kteří hledají vyvážené účinky, vhodné pro častější použití.

Žlutý kratom

Žlutý kratom je vytvářen speciálním procesem sušení a může nabízet unikátní spektrum účinků, které nejčastěji kombinují vlastnosti červeného a zeleného kratomu.

Tento druh kratomu může být lákavý pro zákazníky, kteří chtějí experimentovat s různými účinky a hledají něco odlišného od tradičních barev kratomu. Žlutý kratom zvyšuje energii, ale účinek je mírnější než u bílého kratomu.

Hnědý kratom

Hnědý kratom může vzniknout speciálním procesem fermentace nebo sušením a jeho účinky se mohou lišit. Obvykle nabízí kombinaci relaxačních a mírně stimulačních účinků.

Je ideální pro ty, kteří chtějí vyzkoušet kratom s jemnějšími účinky, které jsou zklidňující a mohou podpořit pocit vyššího sebevědomí a pohody.

Zlatý kratom

Zlatý kratom je často výsledkem smíchání různých kmenů nebo speciálního procesu fermentace. Nabízí vyvážené účinky, které mohou zahrnovat mírnou stimulaci, zlepšení nálady a relaxaci.

Díky mírnějším účinkům je zlatý kratom vhodný pro začátečníky nebo pro ty, kteří hledají jemnější stimulaci a relaxaci.

Kratom prášek

Zdroj: Freepik

Zvažte účel užití kratomu

Kratom pro zvýšení energie a koncentrace

Bílý kratom je známý pro své stimulační a energizující účinky a je často používán lidmi, kteří potřebují zvýšit svou mentální jasnost a fyzickou energii. Hledáte-li přírodní stimulant, bílý kratom může být pro vás nejlepší volbou.

Kratom pro relaxaci a úlevu od bolesti

Červený kratom je známý svými sedativními účinky a je často používán pro úlevu od bolesti a podporu spánku. Červený kratom prochází delším procesem sušení, což zesiluje jeho sedativní účinky. Je ideální pro ty, kteří hledají přírodní alternativu k farmaceutickým sedativům a analgetikům.

Kratom s vyváženými účinky

Zelený kratom nabízí vyváženou kombinaci energizujících a relaxačních účinků a je populární pro zlepšení nálady a mírnou stimulaci bez přílišné sedace nebo přehnané stimulace.

Žlutý kratom je také známý pro poskytování vyvážených účinků. Díky kombinaci vlastností červeného a zeleného kratomu, nabízí zlepšení nálady a mírnou energii bez přílišné stimulace.

Zlatý kratom také poskytuje vyvážený efekt mezi energií a relaxací. Je vhodný pro uživatele, kteří chtějí zlepšit náladu a získat mírný příval energie, ale zároveň si přejí udržet určitou míru relaxace.

Hnědý kratom je dobrá volba pro uživatele, kteří chtějí dosáhnout uklidnění, ale zároveň si přejí mírné zvýšení energie a mentální jasnosti.

Poznejte různé druhy kratomu

Kratom se liší nejen barvou, ale i podle kmenu a regionu původu.

Maeng Da: Silný a vysoce potentní kratom, vhodný pro ty, kteří hledají silné účinky. Maeng Da je často považován za jeden z nejsilnějších dostupných kmenů kratomu a je oblíbený mezi zkušenými uživateli.

Green Malay: Je známý svými dlouhotrvajícími účinky. Tento kmen poskytuje vyváženou kombinaci energie a relaxace. Je oblíbený pro svou schopnost zlepšit náladu a zvýšit mentální jasnost.

Horn Kratom: Tento kmen je pojmenován podle tvaru listů, které připomínají rohy. Horn kratom je známý svou vysokou potencí a je oblíbený mezi zkušenými uživateli pro své silné účinky.

Bali Kratom: Populární pro své bolest tlumící a relaxační účinky. Bali kratom, známý také jako Red Vein, je jedním z nejpopulárnějších kmenů pro ty, kteří hledají úlevu od chronické bolesti a relaxaci.

Thai Kratom: Známý pro své energizující účinky, obzvláště v bílé a zelené variantě. Thai kratom je oblíbený mezi lidmi, kteří potřebují podpořit energii a koncentraci, zejména během dlouhých pracovních dnů nebo studia.

Borneo Kratom: Tento kmen pochází z ostrova Borneo a je známý pro své silné sedativní účinky, zejména v červené variantě.

Sumatra Kratom: Červený Sumatra kratom je oblíbený pro své relaxační účinky, zatímco bílý a zelený Sumatra nabízejí více energizující účinky.

Podle čeho tedy vybrat nejlepší kratom?

Výběr nejlepšího kratomu je individuální proces. Je důležité věnovat pozornost kvalitě, původu a typu kratomu. Vybírejte kratom podle vaší potřeby a očekávání – má vám přinést úlevu od bolesti, zvýšení energie nebo pomoc s úzkostí a stresem?

Nakupujte kratom od důvěryhodných prodejců s dobrými recenzemi a transparentními informacemi o produktech. Vždy začněte s malými dávkami a postupně zvyšujte podle potřeby a reakce vašeho těla. Pokud máte zdravotní problémy nebo užíváte jiné léky, je důležité konzultovat užívání kratomu s lékařem nebo odborníkem na byliny.

Naše nabídka vysoce kvalitního kratomu

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz