Na oslavu mezinarodního dne konopí 4.20. platí do konce dubna slevový kupón “420” na 42% slevu na všechny HHC-P produkty ❤️

HHC v moči: Dokáže jej odhalit test?

V souvislosti s testováním kanabinoidů z moči si většina lidí automaticky vybaví THC, hlavní psychoaktivní složku konopí. Avšak novější kanabinoid na trhu známý jako HHC, vyvolává otázky ohledně jeho možné detekce z moči. V našem článku si odpovíme na otázku, jestli mohou testy na drogy odhalit přítomnost HHC v moči.

PŘEČTĚTE SI AKTUÁLNÍ INFORMACE O ZÁKAZU HHC - Česká vláda se rozhodla dočasně zakázat psychoaktivní látky HHC, HHC-O a THC-P a zařadila je na seznam zakázaných návykových látek. Dočasný zákaz má platit od 1. 3. 2024 do 1. 1. 2025.

HHC v moči: Dokáže jej odhalit test?

HHC je uměle vytvořený kanabinoid, který je odvozen z THC. Vzhledem k tomu, že ale v ČR není THC legální, jako základ pro hydrogenaci HHC se používá CBD. Na rozdíl od THC nemá HHC tak intenzivní psychoaktivní účinky. Ačkoli jeho popularita roste, HHC je zatím vědecky velmi málo probádané.

Jak fungují testy na drogy v moči?

Testy na drogy v moči obvykle hledají metabolity drog, které zůstávají v těle po odeznění účinků, nikoliv samotné drogy. V případě THC testy reagují na metabolit 11-hydroxy-THC, který je jedinečný pouze pro THC a nevyskytuje se v těle, pokud osoba nekonzumovala produkty s obsahem tohoto kanabinoidu. Při rozkladu THC se ale v menší míře objevuje v těle i několik dalších metabolitů.

Jedna z klinických studií prokázala, že HHC metabolizuje v podobnou látku jako THC, ale žádná studie o tom, zda je ji drogový test schopný detekovat, doposud nebyla provedena. Další ze studií však tvrdí, že 11-hydroxy-HHC, tedy metabolit HHC, se v menší míře objevuje i při rozkladu THC. To by mohlo být jedním z důvodů, proč HHC vykazuje podobné psychotropní účinky jako THC. Není však jasné, zda dokáže ovlivnit výsledek drogového testu.

Je třeba také podotknout, že produkty HHC obsahují zbytkové množství THC, což v některých případech může hrát roli. Z pohledu zákona mohou produkty s HHC i jinými kanabinoidy obsahovat maximálně 1 % THC, abychom je mohli zařadit mezi legální. Je proto třeba vybírat si skutečně kvalitní produkty od ověřených prodejců, kde nehrozí překročení tohoto limitu. Navíc minimalizujete riziko nákupu HHC produktu, který je kontaminovaný větším množstvím THC, jehož následkem je pozitivní drogový test.

Mohou drogové testy odhalit HHC v moči?

Obecně se předpokládá, že HHC vyvolává podobné psychotropní účinky jako THC, ale testy jej neodhalí. To je jedním z důvodů, proč je HHC pro konzumenty tak atraktivní. Jelikož ale nemáme k dispozici žádné klinické studie, které by toto potvrzovaly, nelze to tvrdit se stoprocentní jistotou.

Ze zkušeností uživatelů vyplývá, že testem na drogy ve většině případů prošli i po požití HHC. Objevily se ale i případy, kdy byl výsledek testu pozitivní. Jestli testy odhalí HHC v moči, to zřejmě závisí na několika faktorech, mezi které lze zařadit například:

  • typ drogového testu,
  • citlivost drogového testu,
  • zbytkové množství THC v užitém HHC produktu,
  • doba uplynulá od užití HHC,
  • množství užitého HHC,
  • frekvence užívání HHC (příležitostný vs. dlouhodobý uživatel),
  • rychlost metabolismu konzumenta.

Na základě dostupných informací tak nelze stoprocentně říci, zda testy dokáží odhalit HHC v moči, ale zkušenosti uživatelů ukazují, že ve většině případů spíš ne. Dokud však nebude provedena relevantní studie, stoprocentně to potvrdit nelze. Proto doporučujeme raději se zdržet konzumace HHC, pokud máte v blízké době podstoupit test na drogy z moči.

Naše nabídka HHC produktů

  1. HHC Cartridge: Ideální pro ty, kteří hledají pohodlný a diskrétní způsob, jak vychutnat si HHC na cestách. Naše cartridge jsou kompatibilní s většinou vaporizérů na trhu a nabízejí čistý, koncentrovaný zážitek z HHC Cartridge.
  2. HHC VapePokud jste fanoušek vapování, náš HHC vape je pro vás tím pravým. Navržen tak, aby vám poskytl intenzivní, a přesto jemný zážitek, s perfektním vyvážením chutí a účinků HHC.
  3. HHC Weed: Pro tradiční konzumenty konopí máme HHC weed, což je klasický sušený květ konopí obohacený o HHC. Ideální pro kouření nebo vaporizaci a nabízí kombinaci přirozených terpenů a účinků HHC.
  4. HHC Hašiš: Vraťte se s námi do starých dobrých časů s naším HHC hašišem. Tento koncentrovaný produkt nabízí silný zážitek a je ideální pro ty, kteří hledají intenzivnější účinky.
  5. HHC Sladkosti: Pro ty, kteří dávají přednost jedlým produktům, máme lahodné HHC sladkosti. Ať už máte rádi bonbony, čokoládu nebo gummies, naše sladkosti kombinují skvělou chuť s jemnými účinky HHC.
  6. HHC-PA konečně, naše speciální řada HHC-P je tajným receptem, který kombinuje nejlepší z HHC s dalšími přírodními složkami. Ideální pro ty, kteří hledají něco trochu jiného!
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz