Na oslavu mezinarodního dne konopí 4.20. platí do konce dubna slevový kupón “420” na 42% slevu na všechny HHC-P produkty ❤️

Jak užívat kratom?

Kratom je mezi konzumenty oblíbený pro své povzbuzující nebo naopak sedativní účinky. Který z účinků se ale projeví u vás? Lze účinky kratomu nějak ovlivnit? Klíčem je dávkování. V následujícím článku si rozebereme, jak kratom užívat a jak velká dávka vyvolává které účinky.

Jak užívat kratom

Účinky kratomu

Předně je třeba říct, že reakce na kratom jsou individuální a obvykle se liší od člověka k člověku. Proto ani dávkování nebude univerzální pro všechny.

Nicméně kratom podávaný v malých dávkách vyvolává následující stimulační účinky:

  • zvýšení energie a bdělost,
  • zlepšení nálady,
  • zvýšení motivace,
  • rychlejší reakce.

Při vyšších dávkách naopak nastupují sedativní a analgetické účinky:

  • zmírnění bolesti,
  • uvolnění a relaxace,
  • snížená citlivost na bolest,
  • sedace a ospalost.

I když mnoho uživatelů popisuje pozitivní zkušenosti s kratomem, je třeba zmínit, že jeho konzumace má v některých případech také nežádoucí účinky. Mezi ty patří zejména:

  • nevolnost a zvracení,
  • závrať a zmatenost,
  • zácpa,
  • nespavost,
  • úzkost a paranoia,
  • závislost a abstinenční příznaky při nárazovém vysazení.

V naší nabídce si můžete vybrat:

Správné dávkování kratomu

Jak už jsme naznačili, vhodné dávkování pro každého jedince bude individuální. Závisí například na faktorech jako je tělesná hmotnost, případná zvýšená tolerance, kvalita a druh kratomu nebo účinky, které od užití právě očekáváte.

Při dávkování kratomu se lze řídit poučkou, že pro stimulující účinky připadá na jeden kilogram vaší hmotnosti dávka cca 0,06 gramu kratomu. Naopak pro zmírnění bolestí či úzkosti, tedy pro sedativní účinky, třeba dávku navýšit, a to až na cca 0,1 gramu na kilogram vaší váhy.

Obecně se obvyklá dávka kratomu pohybuje v rozmezí od 1 do 10 gramů. Stimulační účinky lze očekávat u dávek 1–5 g, u těch vyšších, tedy 5–10 g (někdy se udává dokonce 5–15 g) nastupují účinky tlumící. U vyšších dávek nad 15 g se projevují výrazné sedativní účinky, ale zvyšuje se také riziko nežádoucích účinků.

Vznikla-li u vás tolerance nebo jste zkušený uživatel, pravděpodobně bude třeba dávku navýšit. Naopak začátečníci by měli kratom zkoušet pozvolna – začněte cca na 2 gramech, pozorujte reakce svého těla a případně ji navyšte o další gram.

Jak užívat kratom

Kratom se obvykle prodává v podobě jemného prášku a je možné jej konzumovat hned několika způsoby

Původní obyvatelé jihovýchodní Asie, odkud strom Mitragyna speciosa pochází, žvýkali čerstvé listy kratomu. Dnes jej ale známe spíše jako sušený a rozemletý na jemný prášek, který lze konzumovat hned několika způsoby.

Oblíbeným způsobem, jak kratom konzumovat, je proto jeho důkladné smíchání se sladkým nápojem (džusem, limonádou nebo šťávou). Chuť samotného kratomu není příliš příjemná, a tak je užívání v kombinaci se sladkým nápojem příjemnější, a navíc podporuje uvolňování alkaloidů. Pokud vám chuť kratomu nevadí, můžete si jej smíchat pouze s obyčejnou vodou, případně nasypat do úst a zapít (tzv. metoda Toss & Wash).

Další možností je připravit si kratom ve formě čaje. Kratomový prášek zalijete horkou vodou, osladíte cukrem nebo medem a vypijete. Pro příjemnější chuť lze přidat například citron.

V případě, že máte s chutí kratomu opravdu problém, pak jsou pro vás vhodné kapsle či tablety. Ty postačí zapít vodou, nicméně účinky oproti již zmíněným možnostem konzumace nastupují pomaleji.

Někteří konzumenti si zvykli zamíchat si kratom do jídla. To je také možné, nicméně je třeba podotknout, že užívání kratomu na plný žaludek vede k pomalému nástupu účinků. Obecně se proto doporučuje užívat kratom nalačno. Můžete také u nás zakoupit kratom Hnědý

Vyberte si z naší nabídky kratomu

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz