Na oslavu mezinarodního dne konopí 4.20. platí do konce dubna slevový kupón “420” na 42% slevu na všechny HHC-P produkty ❤️

Kratom a alkohol: Proč je (ne)míchat

Kratom vyráběný z listů tropického stromu, které se v tradiční medicíně využívají k léčbě bolesti, úzkosti a k odvykání od opioidů, je oblíbeným přírodním povzbuzovačem. Kombinace s alkoholem mezi uživateli kratomu vzbuzuje zájem, ale je to dobrý nápad je míchat? Na to si odpovíme v našem článku.

Kratom a alkohol: Proč je (ne)míchat

Účinky kratomu vs. účinky alkoholu

Co se týče účinků kratomu, jejich charakter se odvíjí od druhu požitého kratomu, ale i velikosti dávky. Při nižších dávkách uživatelé kratomu pociťují příliv energie, bdělost, zrychlení srdečního tepu a navýšení libida. Vyšší dávka naopak navozuje pocity uvolnění, duševní pohody a ulevuje od bolesti.

Pojďme se krátce podívat na to, jaké účinky mají jednotlivé druhy kratomu:

  • Červený kratom je známý pro své silné analgetické účinky. Pomáhá také s nespavostí a poskytuje hlubokou relaxaci.
  • Bílý kratom je často používán ke zvýšení energie a bdělosti, podobně jako kofein. Dokáže také zlepšit náladu a koncentraci.
  • Zelený kratom dodává mírnou energii a zvýšenou koncentraci, ale také nabízí také relaxaci a úlevu od bolesti.
  • Žlutý kratom je oblíbený pro svou schopnost zvyšovat energii a zlepšovat náladu, ale bez nadměrné stimulace.
  • Zlatý kratom je zpravidla spojován s euforickými a relaxačními účinky.

Alkohol ve své podstatě tlumí centrální nervový systém, ale jeho účinky, stejně jako u kratomu, závisí na požitém množství. Při nižších dávkách pociťuje konzument euforii, zlepšení nálady, uvolnění a ztrácí zábrany. Konzumace většího množství alkoholu pak vede k otupělosti, útlumu, sníženému vnímání a někdy také depresím či agresivitě. V naší nabídce si také můžete zakoupit červený Kratom.

Některé konzumenty kratomu láká jeho kombinace s alkoholem ze zvědavosti a někteří dokonce tvrdí, že míchání může zvýšit relaxační a euforické účinky obou látek. Doposud nebyla provedena žádná klinická studie, která by se zabývala kombinací kratomu s alkoholem. Důkazy, které by tyto teorie potvrdily nebo vyvrátily, tak nemáme k dispozici, nicméně lze předpokládat, že účinky kombinace kratomu a alkoholu budou velice individuální. 

Míchání kratomu s alkoholem

Obecně se míchání psychoaktivních látek s alkoholem nedoporučuje. V kombinaci kratomu a alkoholu se účinky obou mohou vzájemně zesílit, čímž dojde i ke znásobení rizika vedlejších účinků.

Mezi potenciální nežádoucí účinky kombinace kratomu a alkoholu řadíme například:

  • nevolnost,
  • závratě,
  • zhoršení úsudku,
  • zhoršení motorických schopností,
  • ospalost,
  • dechovou tíseň atd.

Obzvlášť míchání vysoké dávky kratomu s alkoholem se nedoporučuje, jelikož má zcela nepředvídatelné následky. Často způsobí velké množství negativních účinků, nezřídka se podepíše na psychice konzumenta a v extrémních případech končí až smrtí. U nás můžete vyzkoušet také kratom Hnědý

Vyberte si z naší nabídky kratomu

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz