Zelený kratom: jaké má účinky?

Kratom je tropická rostlina, která pochází z jihovýchodní Asie, především z Thajska, Malajsie a Indonésie. Vědecky se nazývá Mitragyna speciosa a je známa pro své psychoaktivní účinky. Lidé po celém světě používají listy této rostliny v různých formách pro lékařské a rekreační účely. Tento článek se zaměří na charakteristiku Kratomu a podrobně prozkoumá účinky a zkušenosti se zeleným Kratomem.

 jake jsou ucinky zelenho kratomu

Co je kratom?

Kratom je rostlina z čeledi mořenovitých. Je známý pro svůj obsah alkaloidů mitragyninu a 7-hydroxymitragyninu, které jsou psychoaktivní látky.

Díky těmto látkám je Kratom často používán ke zmírnění bolesti, nebo se používá jako stimulant a sedativum. Někdy je také používán k léčení opiátové závislosti.

Existují tři hlavní odrůdy Kratomu, které jsou klasifikovány podle barvy stonků a žilnatiny listů - červený, bílý a zelený Kratom.

Každý z nich má specifické účinky, které jsou určovány jejich specifickým alkaloidním profilem.

 

Zelený kratom: jaké jsou zkušenosti a účinky?

Zelený Kratom je považován za "střední" cestu mezi stimulačním bílým a sedativním červeným Kratomem. Tato odrůda je oblíbená pro své vyvážené účinky. 

Mezi naše další neprodávanější druhy kratomu patří:

 

 

Vyberte si z naší nabídky kratomu:

 

Účinky kratomu

Jaké jsou hlavní účinky kratomu?

Stimulační Účinky

Při nízkých dávkách (1-5 gramů) má Kratom obvykle stimulační účinky. Uživatelé často hlásí zvýšenou energii a bdělost. Někteří také uvádějí zlepšenou schopnost koncentrace a celkově zvýšenou produktivitu.

Kratom může také zvýšit motivaci a vytrvalost, což může být užitečné při dlouhodobém nebo namáhavém fyzickém práci.

Sedativní a analgetické účinky

Při vyšších dávkách (5-15 gramů) může Kratom působit spíše sedativně. Může vyvolat pocity euforie a pohody, podobné těm, které se prožívají při užívání opioidů.

Vysoké dávky Kratomu mohou také efektivně zmírňovat bolest, což vysvětluje jeho populární využití jako přírodního analgetika. Někteří uživatelé užívají Kratom k léčení chronické bolesti, jako je artritida, migréna nebo fibromyalgie.

Ovlivnění Spánku

Kratom může také ovlivnit spánkový cyklus. Některé odrůdy, zejména červený Kratom, jsou známy svými sedativními účinky a mohou pomoci uživatelům, kteří trpí nespavostí nebo jinými spánkovými poruchami. Kratom může uživatelům pomoci rychleji usnout a zlepšit kvalitu spánku.

 

Jaké jsou účinky zeleného kratomu?

Lidé při konzumují zeleného Kratomu často popisují jeho účinky jako mírně stimulační a mírně sedativní, s euforickými pocity a zlepšenou náladou. Může také pomoci zlepšit koncentraci a zvýšit sociabilitu.

Tato odrůda je také často používána pro své analgetické vlastnosti a je považována za účinnou při zmírnění mírné až střední bolesti.

 

Zkušenosti s kratomem

Zkušenosti uživatelů s užíváním zeleného Kratomu se mohou lišit v závislosti na individuálních biologických faktorech a dávkování. Někteří uživatelé hlásí pocit klidu, relaxace a zlepšení nálady po užití zeleného Kratomu, zatímco jiní popisují zvýšenou energii a soustředění.

Většina uživatelů se shoduje, že zelený Kratom je ideální pro denní užívání, protože neposkytuje tak silné sedativní účinky jako červený Kratom, ani tak silné stimulační účinky jako bílý Kratom.

 

Pár slov na závěr…

Zelený Kratom je výjimečný svou schopností poskytnout uživatelům vyvážené účinky. Avšak i přes své potenciální výhody je důležité zdůraznit, že Kratom je silná rostlina, která může mít nežádoucí vedlejší účinky a může vyvolat závislost při dlouhodobém užívání.

 

Vyberte si z naší nabídky kratom podle hmotnosti:

Bezpečné dávkování a zodpovědné užívání jsou klíčové, a pokud máte jakékoliv zdravotní problémy nebo užíváte jiné léky, je důležité se poradit s lékařem nebo farmaceutem před užitím Kratomu. Navíc, v některých zemích může být prodej nebo držení Kratomu nelegální, takže je důležité se informovat o lokálních právních předpisech.

Používáme ověření věku Adulto Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz