Na oslavu mezinarodního dne konopí 4.20. platí do konce dubna slevový kupón “420” na 42% slevu na všechny HHC-P produkty ❤️

Červený kratom a jeho účinky

Červený kratom je jedním z nejoblíbenějších druhů kratomu. Pochází z jihovýchodní Asie a své jméno získal díky červeným žilkám na listech. Po usušení, fermentaci a rozemletí listů se barva výsledného prášku pohybuje v odstínech červené a hnědé. V článku si rozebereme červený kratom podrobněji a podíváme se i na jeho účinky.

 Červený kratom a jeho účinky

Co musíte o červeném kratomu vědět

Červená žilnatina na listech, která dala červenému kratomu jméno, se objevuje ve chvíli, kdy je kratom plně dozrálý. Listy kratomu s červenými žilkami obsahují ze všech druhů kratomu ten nejvyváženější profil alkaloidů, a stejně tak jsou následně vyvážené i jeho účinky.

Své jedinečné složení alkaloidů získal červený kratom díky způsobu zpracování, který je ze všech barev kratomu nejsložitější. Listy se totiž nejprve několik dní suší v místnosti bez přístupu světla, poté se fermentují ve speciálních nádobách. Právě proces fermentace ovlivňuje barvu výsledného prášku a stojí i za jeho jedinečnými vlastnostmi.

Účinky červeného kratomu

Právě pro své vyvážené účinky je červený kratom velmi oblíbený mezi konzumenty, nicméně stále se jedná o silný typ kratomu – nemůžeme jej proto doporučit těm, kteří nemají s kratomem zkušenosti.Ve srovnání s účinky zeleného kratomu je však méně stimulační. Obecně je spojován především s uklidňujícími až sedativními účinky, ale má i mnoho terapeutických využití. Podívejme se blíže na jeho působení a jak se liší od účinků ostatních druhů kratomu.

Při konzumaci červeného kratomu se ve větší či menší míře objevují následující účinky:

  • lepší zvládání bolesti,
  • mírná sedace,
  • uvolnění a relaxace,
  • zlepšení soustředění a bdělosti,
  • povzbuzení,
  • lepší zvládání úzkosti,
  • snadnější usínání.

Lidé červený kratom s oblibou využívají jako terapeutický přípravek k úlevě od chronické bolesti, nespavosti, depresí či ke zmírnění stresu. Používá se ale také při odvykání od opioidů. Jelikož jsou některé z jeho účinků opiátům podobné, potenciálně mohou pomoci zmírnit abstinenční příznaky.

I s červeným kratomem se ale pojí určité vedlejší účinky, mezi které řadíme:

  • zažívací problémy jako nevolnost, zvracení či zácpa,
  • zrychlení dechu,
  • závratě,
  • úzkost,
  • nespavost,
  • závislost při dlouhodobém a pravidelném užívání.

Jaké druhy kratomu si u nás můžete vybrat?

Užívání a správné dávkování

Ideální dávka červeného kratomu se obvykle liší v závislosti na jednotlivci, jeho tělesné hmotnosti a úrovni případné tolerance na kratom. Také se odvíjí od způsobu, jakým kratom užíváte.

Novým konzumentům se doporučuje začít s nízkou dávkou (cca 1–2 gramy), sledovat reakce svého těla a postupně zvyšovat dávku podle pozorovaných účinků. Toto postupné navyšování dávky je vhodné proto, abyste předešli nežádoucím účinkům.

Zkušení uživatelé mají často potřebu konzumovat vyšší dávky, jelikož si už jejich tělo vybudovalo na kratom určitou toleranci. I takoví uživatelé by ale měli navyšovat dávky s rozvahou, a především být informováni o riziku vzniku závislosti na kratomu a následných abstinenčních příznacích.

Můžete také vyzkoušet z naší nabídky kapslí kratomu.

Naše nabídka vysoce kvalitního kratomu

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz